x
Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Lees meer
BJORN X Ministerie Infrastructuur en Waterstaat

'Deze baan heeft mij een nieuwe kans in het leven gegeven. Zo groot is het.'

Een volle werkweek draaien was voor Bjorn geen optie. SWOM hielp Bjorn aan een baan bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Bekijk zijn hele verhaal in de video!

ERVARING BJORN


10-03-2024

'Alleen al het idee dat er iemand op je let geeft zoveel rust.'

Bjorn kon door zijn arbeidsbeperking geen volledige werkweek draaien. “Ik was snel moe en snel overprikkeld. Mijn laatste reguliere baan was denk ik zo’n 15-20 jaar geleden.

Ik wist dus ook niet zo goed hoe de arbeidsmarkt ervoor stond.” Om hier verandering in te brengen, heeft hij de hulp van SWOM ingeschakeld.

Begeleiding van coach Renske

Via SWOM kreeg Bjorn begeleiding van coach Renske. In haar rol als coach/begeleider ondersteunt zij (jong)volwassenen met een beperking bij het betreden van de arbeidsmarkt. “Een arbeidsbeperking kan verschillende dingen zijn.

Het kan zijn dat iemand een fysieke beperking heeft, dus bijvoorbeeld in een rolstoel zit. Het kan ook zijn dat iemand een mentale kwetsbaarheid heeft en het daardoor lastig vindt om aan het werk te komen of een baan te behouden” vertelt Renske. 

Juiste match met de werkgever

Als coach zoekt Renske ook de juiste match tussen de (jong)volwassenen van SWOM en de samenwerkende organisaties die inclusieve werkplekken aanbieden. “Vanuit onze samenwerking met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat onderhoud ik de contacten met één van de medewerkers hier die gaat over Diversiteit en Inclusie.

Daar hebben we het profiel van Bjorn voorgesteld. Zij zagen een mogelijkheid voor hem om hier aan de slag te gaan.” Bjorn werd vervolgens uitgenodigd om op sollicitatiegesprek te komen.

Solliciteren

Bjorn vertelt over zijn sollicitatie: “Toen ik eenmaal begon met solliciteren bij SWOM, verpestte ik mijn eerste sollicitatie.

Ik had tegen SWOM gezegd dat ik geen hulp nodig had, maar uit de feedback na dat sollicitatiegesprek bleek dat ik misschien toch wel een paar tips kon gebruiken. Het tweede interview bij dit ministerie lukte wel en ik kreeg de baan.” 

Meer zien van Bjorn? Bekijk de video!

coaching tijdens
je werk

Werk is meer dan een baan; het is een belangrijk deel van je leven. Dus, laten we samen zorgen dat je op je plek zit!

Lees meer

MEER ERVARINGEN

ALIX: 'De herkenning in de verhalen van anderen was fijn.'

Alix vond het lastig om zijn gevoelens onder woorden te brengen. Hij besloot mee te doen met SWOM MDT Academie. Nu is hij klaar voor de volgende stap.

ROOS: 'Trek aan de bel. Want je kan geholpen worden!'

Tijdens haar master Strafrecht kreeg Roos Long COVID, waardoor het vinden van een passende baan lastig werd. Via een vriendin kwam ze bij SWOM voor hulp.

BJORN: 'Deze baan gaf mij een nieuwe kans in het leven.'

Na 15-20 jaar weer gaan werken? Dankzij SWOM en coach Renske vond Bjorn weer een passende werkplek. 'Alleen al het idee dat iemand op je let, geeft zoveel rust.'

ASHNA: 'Ik voel me hier geaccepteerd en veilig.'

Ashna lag door een zeldzame auto-immuunziekte een maand in coma. Ze ontwaakte met niet-aangeboren hersenletsel (NAH), een beperking met enorme impact op haar leven.

HOOGHEEM RAADSCHAP: 'Iedereen mag bij ons zichzelf zijn.'

Bij Hoogheemraadschap willen ze dat iedereen zichzelf kan zijn en gewoon lekker werkt. En SWOM helpt ze daar maar al te graag bij! Lees meer over onze aanpak!

LEEUWENDAAL: 'Samen meer impact realiseren.'

Bij Leeuwendaal snappen ze het: iedereen verdient een plek! Dat lukt alleen door samen te werken en elkaar te versterken. Lees meer over onze 'win-win-win'-samenwerking.