x
Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Lees meer

GEWOON
meedoen net als iedereen

SWOM is er voor jou! Als je een steuntje kan gebruiken om de perfecte baan, stage of opleiding te vinden. Maar ook als je worstelt met je zelfvertrouwen, angsten of je anders voelen. Wij zijn er om je te helpen.

Onze coaches staan klaar om samen met jou de volgende stap te zetten. Want jouw dromen en talenten verdienen een podium!

Stichting Studeren en Werken Op Maat

Wij bouwen aan een arbeidsmarkt waar plek is voor iedereen. Ook voor jou!

HIER staan WE VOOR

In Nederland staan maar liefst 2,4 miljoen mensen aan de zijlijn. Door een beperking, hun achtergrond of de wirwar van regels.

Dit moet en kán anders!

Wij staan voor een arbeidsmarkt en een samenleving waar iedereen welkom is en mee kan doen.

Allemaal anders, iedereen op zijn plek!

HIER gaan WE VOOR

Samen met werkgevers, beleidsmakers en iedereen die het verschil wil maken, strijden we tegen drempels.

Of het nu gaat om persoonlijke drempels of systeemfouten – wij pakken het aan.

Samen bouwen we aan een veilige, inclusieve en groeiende arbeidsmarkt. Doe jij mee?!

DIT VINDEN WE belangrijk

FrisseBLIKKEN

Wat hebben talenten en werkgevers nodig om volledig mee te doen? Dat is de kern. Laten we samen hun kracht en behoeften centraal zetten, van beleid tot uitvoering.

DromenEN AANPAKKEN

Een echt inclusieve samenleving? Die krijg je pas als we dromen én aanpakken. We laten op een positieve manier zien hoe het anders en beter kan. Geen eindeloos gepraat over ideeën—wij laten juist zien hoe je slim en modern helpt, vanuit het perspectief van mensen zelf.

Liever eerlijk zijn

We zijn lief voor elkaar en voor de ander, want het mag vaak best een beetje liever. Maar wel met lef: we leggen de vinger op de zere plek. Want dingen echt veranderen? Dat begint met de moed om te zeggen: "Dit kan beter!" Bij SWOM steken we altijd de hand uit, want samen maken we pas echt impact!

ERVARINGEN

ALIX: 'De herkenning in de verhalen van anderen was fijn.'

Alix vond het lastig om zijn gevoelens onder woorden te brengen. Hij besloot mee te doen met SWOM MDT Academie. Nu is hij klaar voor de volgende stap.

ROOS: 'Trek aan de bel. Want je kan geholpen worden!'

Tijdens haar master Strafrecht kreeg Roos Long COVID, waardoor het vinden van een passende baan lastig werd. Via een vriendin kwam ze bij SWOM voor hulp.

BJORN: 'Deze baan gaf mij een nieuwe kans in het leven.'

Na 15-20 jaar weer gaan werken? Dankzij SWOM en coach Renske vond Bjorn weer een passende werkplek. 'Alleen al het idee dat iemand op je let, geeft zoveel rust.'

ASHNA: 'Ik voel me hier geaccepteerd en veilig.'

Ashna lag door een zeldzame auto-immuunziekte een maand in coma. Ze ontwaakte met niet-aangeboren hersenletsel (NAH), een beperking met enorme impact op haar leven.

HOOGHEEM RAADSCHAP: 'Iedereen mag bij ons zichzelf zijn.'

Bij Hoogheemraadschap willen ze dat iedereen zichzelf kan zijn en gewoon lekker werkt. En SWOM helpt ze daar maar al te graag bij! Lees meer over onze aanpak!

LEEUWENDAAL: 'Samen meer impact realiseren.'

Bij Leeuwendaal snappen ze het: iedereen verdient een plek! Dat lukt alleen door samen te werken en elkaar te versterken. Lees meer over onze 'win-win-win'-samenwerking.

Laat je inspireren!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang updates over de volgende stappen in onze missie.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond diversiteit en inclusiviteit en lees inspirerende verhalen van talenten, professionals en werkgevers die (weer) meedoen.

Inschrijven betekent dat je instemt met onze privacy voorwaarden.

Inschrijven

130+ organisaties doen mee met onze missie

Bekijk al onze partners