x
Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Lees meer

Het VN Verdrag Handicap🦒


03-04-2024

Welke partij steekt haar nek uit voor talenten met een beperking?

Afgelopen woensdag heeft ons lobby team aandachtig geluisterd naar de diverse standpunten in de Tweede Kamer der Staten-Generaal die werden gedeeld. We nemen je mee!

Niet over maar met

Een belangrijk punt dat naar voren kwam, is het belang van ervaringsdeskundigheid bij het vormgeven van beleid. Dit is essentieel om vooruitgang te boeken, effectief beleid te ontwikkelen en oplossingen te creëren die in de praktijk een echt verschil maken en systeemdrempels te verminderen.

Dit is ook de reden waarom wij, met organisaties zoals JongPIT, ervaringsdeskundigheid voorop stellen in alles wat we doen.

Kijk naar wat wel kan!

Tijdens het debat werd onderstreept dat vooruitgang voor jongeren niet vanzelfsprekend is, omdat de aandacht vaak uitgaat naar wat iemand niet kan. Het verschil kan juist gemaakt worden door te kijken naar wat iemand wél kan.

Het was mooi om te horen hoe Harmen Krul een hartverwarmend voorbeeld gaf van onze Rick Brink. Zo wordt Rick door zijn neefjes niet gezien als de 'oom met een beperking', maar simpelweg als de oom die goed kan gamen!

Aanstaande dinsdag, 9 april, worden er meerdere moties in stemming gebracht. SWOM is benieuwd naar de uitkomst en zal deze nauwlettend in de gaten houden. Blijf op de hoogte en volg ons voor meer updates!

We hebben het makkelijk voor je gemaakt...

Bekijk hier de highlights!

STEUN #OperatieGiraffe

In ons mooie land staan nog te veel mensen langs de zijlijn. Vanwege een arbeidsbeperking, hun achtergrond of gewoon omdat ze nieuw zijn hier.

Dat kan anders, dat moet anders! Vooral nu, in een tijd waarin elke hand telt.

Het is hoog tijd om de steun voor deze talenten flink op te schroeven. En wij hebben concrete voorstellen hoe dat kan! Steek jij je nek uit?

Lees meer