x
Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Lees meer

Doe mee aan onze missie om de werkplek een plek te maken waar iedereen kan deelnemen.

Nomineer jouw werkgever voor de Rick Brink Award en help ons om inclusiviteit concreet te maken! Laat je gegevens achter en ontvang de inschrijflink voor de Rick Brink Award en aanvullende informatie in je mail.

Ik wil de inschrijflink ontvangen!

Wie is de meest inclusieve werkgever?

Heb je ooit gedacht: "Waarom kunnen we niet gewoon allemaal meedoen?" Nou, dat dacht Rick Brink ook! Rick was niet alleen een baas in het creëren van kansen, maar ook een echte kampioen voor inclusiviteit. En nu, met de Rick Brink Award, zetten we zijn missie voort!

Inclusief werkgeverschap? Gewoon het juiste om te doen!

Waarom deze Award?

De Rick Brink Award is opgericht om werkgevers te erkennen die baanbrekende stappen zetten op het gebied van inclusiviteit en diversiteit. Deze prijs is een eerbetoon aan Rick Brink, een onvermoeibare voorvechter voor de rechten van mensen met een beperking. Met deze award willen we zijn nalatenschap voortzetten en werkgevers inspireren om actief bij te dragen aan een inclusieve arbeidsmarkt​​.

Het zorgt voor gelukkiger werknemers, creatievere oplossingen en, laten we eerlijk zijn, gewoon meer gezelligheid op de werkvloer. Dus, of je nou een werkgever bent die de boel al lekker inclusief heeft ingericht, of iemand kent die dat doet, we willen van je horen!

Wie was Rick?

Rick Brink was de voormalige Minister van Gehandicaptenzaken (een initiatief van KRO-NCRV), collega bij SWOM en een onvermoeibare strijder voor de rechten van mensen met een beperking. Rick had een zeldzame botziekte, waardoor hij zijn hele leven rolstoelgebonden was.

Ondanks deze uitdaging, of misschien juist dankzij deze, zette hij zich met hart en ziel in voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Zijn recente overlijden op 38-jarige leeftijd was een groot verlies voor ons allemaal.

De missie van Rick

Rick's missie was duidelijk: een samenleving waarin iedereen, ongeacht beperking of achtergrond, kan meedoen. SWOM deelt deze visie en zet zich in voor een inclusieve arbeidsmarkt waar iedereen gelijke kansen krijgt.

Samen willen we barrières doorbreken en zorgen dat inclusiviteit geen optie is, maar een noodzaak​​.

Wie gaat strijken met de eer?

De winnaar gaat niet alleen naar huis met een prachtige trofee, maar krijgt ook landelijke erkenning als de meest inclusieve werkgever van Nederland! Deze eer gaat naar de werkgever die uitblinkt in het creëren van een diverse en toegankelijke werkomgeving. Maar dat is nog niet alles:


Landelijke publiciteit: We zorgen ervoor dat de winnaar in de schijnwerpers staat, met persaandacht en een plek op onze social media.

Netwerkmogelijkheden: De winnaar wordt uitgenodigd voor exclusieve evenementen en bijeenkomsten om ervaringen te delen en te leren van andere koplopers.


Blijvende impact: Het winnen is niet alleen een moment van glorie, maar een aanmoediging om door te gaan met het goede werk en een inspiratiebron voor anderen.
Kortom, strijk jij straks met de eer van meest inclusieve werkgever van Nederland? Meld je aan en maak kans op deze geweldige erkenning!

Ik wil de inschrijflink ontvangen!

Wat zijn de criteria?

Voor de Rick Brink Award zoeken we werkgevers die echt een verschil maken op het gebied van inclusiviteit.

Dit zijn de criteria die we hanteren: Aantal werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt: We willen zien dat je een significant aantal werknemers in dienst hebt die een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

Toegankelijkheid: Jouw werkomgeving moet volledig toegankelijk zijn, zowel fysiek als digitaal, zodat iedereen zonder belemmeringen kan werken. Diversiteit: We zoeken een personeelsbestand dat een mooie mix is van verschillende achtergronden, leeftijden, geslachten en culturen.

Inclusief Beleid: Je moet beleid en praktijken hebben die inclusiviteit actief bevorderen en barrières voor werknemers met een beperking wegnemen.

Opleiding en Ontwikkeling: Tot slot willen we zien dat je programma's hebt voor de opleiding en ontwikkeling van werknemers met een beperking, zodat iedereen kan groeien en zich kan ontwikkelen binnen jouw organisatie.

Wat is de tijdlijn voor de Rick Brink Award?

De tijdlijn voor de Rick Brink Award ziet er als volgt uit: Juni: We maken de award bekend en roepen alle werkgevers op om zich aan te melden. Dit is het moment om in actie te komen en jouw organisatie in de spotlight te zetten.

Juli: In juli onthullen we de samenstelling van de jury en maken we de criteria officieel bekend. Dit geeft iedereen de kans om te zien waar we precies naar op zoek zijn.

Augustus: In augustus maken we de shortlist bekend en laten we zien welke organisaties zijn genomineerd. Dit is het moment waarop de spanning echt begint te stijgen! We kijken ernaar uit om de meest inclusieve werkgevers van Nederland te ontdekken en te vieren!

Wat doet SWOM?

SWOM, opgericht door Bart de Bart, streeft naar een inclusieve arbeidsmarkt waarin iedereen een kans krijgt. We ondersteunen werkgevers en werknemers om samen een werkplek te creëren waar diversiteit en inclusiviteit centraal staan en we voeren een actieve lobby om beleidsmakers te helpen beleid te maken dat werkt voor de mensen voor wie het bedoelt is!

RICK BRINK - IN MEMORIAM (1985-2024)

We blijven ons, samen met jouw familie, inzetten voor een liever, mooier en inclusiever Nederland.