x
Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Lees meer

SWOM, JONGPIT EN MKB NEDERLAND: LAAT MEER TALENTEN MEEDOEN!

Lees hier het manifest


04-06-2024

SWOM Nieuwspoort sessie

Wat een bijzondere avond vorige week donderdag in Nieuwspoort. Samen met werkgevers, beleidsmakers, politici en jongeren gingen we in gesprek over hoe we kunnen zorgen voor een echt toegankelijke arbeidsmarkt en maakten bekend hoe we de missie van onze collega Rick Brink concreet vervolg geven met de Rick Brink award.

Laten we juist nu werk maken van een eerlijke arbeidsmarkt waarin iedereen meedoet. Zoals SWOM altijd zegt: Lief met Lef!

In Nederland staan nog steeds maar liefst 2,4 miljoen mensen aan de zijlijn. Dat kan en moet anders. In deze steeds krappere arbeidsmarkt is het belangrijker dan ooit om meer mensen mee te laten doen.

Niet over, maar met

Tijdens deze bijeenkomst in hartje politiek Den Haag deelden Lisa en Syenne van JongPIT wat zij nodig hebben en hoe belangrijk de stem van jongeren en talenten zelf is bij het maken van beleid en het wegnemen van drempel:

“Wat ik wil veranderen is het beeld dat mensen van mij hebben als zwak. Ik wil niet dat anderen voor mij bepalen wat ik wel en niet kan doen. Ik wil zelf ontdekken wat mijn mogelijkheden zijn en dat mensen dit kunnen erkennen.” - Syenne (jongPIT)

"Ik roep alle werkgevers op; kijk nou eens heel goed naar mensen die niet meedoen en zie het potentieel. En ga er vooral mee aan de slag”; aldus Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland. “En overheid, maak het die ondernemers ook echt een stukje makkelijker. Zorg dat er niet te veel verschillen zijn, dan gaan ondernemers nog meer aan de slag met deze onbenutte talenten.”

Rick Brink AWARD voor meest inclusieve werkgever

De avond begon met een eerbetoon aan Rick Brink, onze SWOM-collega. Waarin we stil stonden bij zijn levenswerk en visie op een inclusiever Nederland en bekend maakten dat we Rick’s missie heel concreet een vervolg geven met de Rick Brink award.

Rick, voormalig Minister van Gehandicaptenzaken, overleed onlangs  op 37-jarige leeftijd. Hij was een onvermoeibare voorvechter voor de rechten van mensen met een beperking en zette zich in voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Zijn nalatenschap inspireert ons om zijn missie voort te zetten.

 

Samen met de familie van Rick Brink hebben we de Rick Brink award  in het leven geroepen om werkgevers te erkennen die baanbrekende stappen zetten op het gebied van inclusiviteit en diversiteit. Met deze award willen we een eerbetoon brengen aan Rick en zijn onvermoeibare inzet voor een inclusieve samenleving en vooral ook zijn inzet een heel concreet vervolg geven.

Bart de Bart, oprichter van SWOM, benadrukt de urgentie: "Rick heeft ons laten zien wat er mogelijk is als we samenwerken voor een inclusieve arbeidsmarkt. Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt is het belangrijker dan ooit om iedereen een kans te geven. Laten we samen Rick's missie voortzetten en zorgen dat iedereen mee kan doen."

Binnenkort lees je meer over deze Award en hoe je kunt deelnemen of een werkgever kunt aanmelden.

Aftermovie Nieuwspoort