x
Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Lees meer

Lancering Rick Brink Award


27-06-2024

Prijs voor de meest inclusieve werkgever

Vandaag kondigen we met trots de lancering van de Rick Brink Award aan. Deze award hebben we samen met de familie van Rick Brink bedacht om een concreet vervolg te geven aan Rick's missie, een samenleving waarin iedereen mee kan doen. 

Onze collega Rick Brink, voormalig Minister van Gehandicaptenzaken, was een onvermoeibare strijder voor de rechten van mensen met een beperking. Hij zette zich in voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen.

Zijn recente overlijden op 37-jarige leeftijd was een groot verlies voor ons allemaal. Met deze award willen we zijn levenswerk en visie op een inclusiever Nederland voort laten leven.

Een eerbetoon en een vervolg van zijn missie

De Rick Brink Award is meer dan een prijs; het is een eerbetoon aan een man die zijn leven wijdde aan gelijke kansen voor iedereen. Hiermee willen we werkgevers inspireren om nog actiever bij te dragen aan een inclusieve arbeidsmarkt.

Bart de Bart, oprichter van SWOM, zegt hierover: "Rick heeft ons laten zien wat er mogelijk is als we samenwerken voor een inclusieve arbeidsmarkt. Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt is het belangrijker dan ooit om iedereen een kans te geven. Laten we samen Rick's missie voortzetten en zorgen dat iedereen mee kan doen."

Oproep aan alle werkgevers

Werkgevers, dit is jullie kans om te laten zien hoe jullie bijdragen aan een inclusieve werkplek en concrete stappen te zetten om diversiteit te bevorderen. Deel jullie verhalen, initiatieven en successen met ons en maak kans op de Rick Brink Award!

Aanmelden

Het is nu mogelijk om jouw inzending voor de Rick Brink Award aan te melden via swom.nl/rickbrinkaward. Dit is mogelijk tot en met vrijdag 30 augustus.

Daarna kiest de diverse vakjury’s uit alle inzendingen 5 genomineerden en na de jurybijeenkomst 3 finalisten. Tijdens de feestelijke Award-uitreiking in de aanloop naar de Week van de Toegankelijkheid wordt de winnaar bekend gemaakt.

MEER WETEN?

Lees alles over de award en meld jouw werkgever nu aan!

Lees meer