x
Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Lees meer

Je bent jong, je hebt dromen en je wilt gewoon meedoen

JongPIT is DE plek voor en door jongeren met een chronische aandoening of beperking. Een actieve community waar jongeren elkaar steunen en inspireren. Het is een veilige omgeving waar je kunt groeien, jezelf kunt zijn en waardevolle contacten kunt opbouwen.

Je vindt er heel veel tips en informatie, en een community van gelijkgestemden, waar je je ook kunt aansluiten als vrijwilliger om anderen te helpen! Meer weten?

Neem een kijkje

SWOM x JongPIT


Samen sterker voor jongeren met een chronische aandoening of beperking.

Vanaf 2024 slaan SWOM en JongPIT de handen intensiever ineen. Waarom? Omdat we samen meer kunnen bereiken. Ons doel is helder: een Nederland waarin jongeren met een chronische aandoening of beperking volop mee kunnen doen. Deze samenwerking is een natuurlijk vervolg op de successen en lessen uit het FNO-programma JongerenINC.

Versterking over en weer

Met de benoeming van Janneke van Tilborg, voormalig Manager werkgevers & SROI bij SWOM, als directeur van JongPIT en de versterking van het bestuur door SWOM-oprichter Bart de Bart, zetten we vol in op een toekomst. Zodat we nog meer jongeren helpen de stap naar volwaardig meedoen te zetten. Niet voor hen, maar mét hen.

Een nieuwe fase van groei

Bart de Bart benadrukt het potentieel van deze samenwerking: "JongPIT heeft een complex onderwerp op een frisse en positieve manier op de kaart gezet. Nu beginnen we aan een nieuwe fase, waarin we de projecten en diensten voor onze achterban verder uitbreiden. SWOM en JongPIT vullen elkaar perfect aan, waardoor deze samenwerking voelt als een logische stap."

Over JongPIT

JongPIT zet zich in voor jongeren die, ondanks hun chronische aandoening of beperking, volwaardig willen meedoen in de maatschappij.

 

Of het nu gaat om studeren met de juiste aanpassingen, werken in een aangepaste omgeving, omgaan met een aandoening of krijgen waar ze recht op hebben. JongPIT streeft ernaar onbegrip weg te nemen en de maatschappij te informeren over de mogelijkheden van deze jongeren. We geloven in hun bijdrage aan de samenleving en willen dat iedereen dat ziet.

 

Meer weten of meedoen?

Ben je nieuwsgierig naar wat JongPIT doet en hoe ze het doen? Of wil je zelf bijdragen aan de verandering die JongPIT samen met SWOM nastreeft? Kijk op www.jongpit.nl voor meer informatie, om je aan te sluiten bij onze beweging of om direct het gesprek aan te gaan. Samen maken we het verschil!