x
Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Lees meer

Manifest Hoofd-
lijnen
akkoord 2024🦒


23-05-2024

'Vergroot de kansen voor jongeren op de arbeidsmarkt en behoud essentiële ondersteuningsprogramma's.'

#OperatieGiraffe gaat door!

Wij hebben ons manifest overhandigd aan Tweede Kamerlid Daan de Kort, lid van de vaste Kamercommissies SZW, OCW en VWS, namens team SWOM. Onze voorzitter Bart de Bart en collega Marijn Van Den Burg waren aanwezig bij het debat over het Hoofdlijnenakkoord 2024.

We hebben benadrukt dat het akkoord extra aandacht vraagt voor de persoonlijke ontwikkeling van kwetsbare jongeren, en het schrappen van onder andere MDT-gelden ons aanspoort om nogmaals aandacht te vragen voor het landelijke MDT-netwerk.

We willen ons richten op concrete skill ontwikkeling gericht op duurzame participatie, met als uiteindelijk doel een mooie betaalde baan en een plek in de samenleving.

Onze boodschap?

Vergroot de kansen voor jongeren op de arbeidsmarkt en behoud essentiële ondersteuningsprogramma's. Samen bouwen we aan een toegankelijke samenleving waarin iedereen kan deelnemen!

SWOM denkt graag mee!

We staan klaar om na de formatie in gesprek te staan met de nieuwe ministers van SZW, OCW en VWS over het organiseren van levensbrede begeleiding en ondersteuning vanuit het perspectief van jongeren.

We zijn bereid om samen te werken, want dit verdienen onze talenten. Zo kan daadwerkelijk iedereen deelnemen.

STEUN #OperatieGiraffe

In ons mooie land staan nog te veel mensen langs de zijlijn. Vanwege een arbeidsbeperking, hun achtergrond of gewoon omdat ze nieuw zijn hier.

Dat kan anders, dat moet anders! Vooral nu, in een tijd waarin elke hand telt.

Het is hoog tijd om de steun voor deze talenten flink op te schroeven. En wij hebben concrete voorstellen hoe dat kan! Steek jij je nek uit?

Lees meer